Helgen


Fredag:
Syrran kom med tåget vid 2 tiden. Vi käkade på pasta prego (så jävla gött) och tittade lite i affärerna. Sedan åkte vi till skf och hyrde film. The girl in the park och köpte (hör och häpna) 1KILO GODIS hehe. Jennie kom förbi på kvällen och vi plöjde oss igenom filmen, som var bra men lite halvseg. Tjötade ett bra tag. Sen blev det sängdax.

Lördag:
Låna Andreas fars bil. Åkte ut till Allum, sjukt mycket folk! Gjorde en deal med ida. Hon fick köpa min stickade tröja (som jag aldrig har använt) för 300, istället för pengar blev det en "jacka" på Gina Tricot. Skit bra! Hem lagade mat och sen iväg och jobba vid 18.. var hemma strax innan 9. Blanda en drink och gjorde oss iordning för utgång. Fredrik och Frizza överraskade oss hemma :) var trevligt att dom tittade förbi :) Precis bakom dom kom Andreas och johan och strax efter det kom Linda och Kim, så det blev ett gäng. Spela det klassiska Ring of fire :) Tog taxi till Nivå, där vi träffade andreas syrra pernilla :) Alla lyckades vi komma in utom Johan, för han hade converseskor på sej :/ dom e sjuka vakterna! Var inte ute så värst länge. Men det var trevligt, sen letade vi efter svarttaxi i över 30min. Dom har blivit så jävla dyra! var hemma vid halv 4. Andreas kom en timme senare.

Söndag:
Bakisdagen! Lämna tillbaka bilen, köpte pizza och hyrade film. Into the wild (bra men oxå ganska långdragen). Riktig slappardag med andra ord :)

Måndag:
Möte på AF vid halv 2. Åkte in till stan för att byta idas klänning som gick sönder i lördas. Men dom skulle laga den, så nu måste vi åka in och hämta den i veckan. Lagat grönsakssoppa med korv/bacon. Nu ska vi slappa lite för ovanlighetens skull :) imorrn blir det jobb!

Grattis mina jenny/ies på namnsdagen idag!! Snart fyller ju emma och sandra år oxå ;)



Julia tar med sig sin femåriga dotter Maggie till en lekplats i Central Park. I en sekund råkar hon vända ryggen till och i nästa ögonblick är hennes dotter spårlöst försvunnen. Femton år senare möter Julia en kvinna som påminner henne om dottern - den småkriminella Louise ser en chans till snabba pengar och utnyttjar situationen till max. Eller är hon i själva verket den försvunna dottern? När sanningen går upp för Julia tappar hon helt taget om verkligheten.


En 22-årig man lämnar sitt trygga hem, lämnar fina skolan och ger pengarna till välgörenhet, lämnar föräldrarnas förväntningar och byter namn till Alexander Supertramp. Han luffar genom USA. Söker äventyr, möter människor, får hjälp och omtanke men berättar inte för sin familj var han är eller vad han gör. Han drömmer om den rena friheten, om att leva ensam med naturen och arbetar sig sakta upp mot Alaskas vildmark.

Han tror han vet allt och klarar sig själv. Människorna han möter ger råd och pratar om värdet av gemenskap. Ett hippiepar, en äldre ensam man som vill adoptera honom som barnbarn, en hyggliga Alaskabo som ger honom ordentliga stövlar. Den unge mannen fortsätter på sin ensamma väg.

"Into the wild" är en sann historia. Jon Krakauer intervjuade människorna som var med och skrev en gripande bok. Sean Penn har gjort en poetisk film. Filmen hyllar envisheten och drömmarna, men varnar också för tron på att ensam är stark. Penns bästa film som regissör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test