LANGOS

mm så jävla gött :) första gången jag gjorde det här hemma.. blev förvånansvärt bra !! Detta var nått som jag aldrig hade hört talas om innan jag flytta till gbg.. langos och falafel.. men mm så gott.

Recept:
ca 10 langos

25g jäst
1dl öl
2dl mjölk
1tsk salt
7dl vetemjöl special - viktigt att det är special.
90g kall kokt potatis (ca 2 potatisar)
1l rapsolja till frityren

Tillbehör:
ost,gräddfil (grundden). sen kan man ha vad man vill. tex skinka, räkor, annanas m.m

värm ölen till 37´c. smula jästen i en bunke. häll över ölen. tillsätt mjölken, saltet och mjölet. mosa potatisen och rör i. Låt jäsa i 1 timme. Det gör inget om smeten blir för lös eller inte. Dela upp degen i 10 delar. kavla eller tryck ut på mjölad bänk (använd MKT mjöl). mjöla på båda sidorna. Värm oljan i en kastrull till 180´c. Lägg i langosen. vänd några gånger. Den ska bli lite gyllenbrun och lite knaprig. DONE!
Om ni vet med er att ni inte kommer att orka så många langos, går det att trycka ut resterande degklumpar och lägg dom mellan folie och in i frysen. bara att ta ut och fritera när man är sugen :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test